lördag 11 mars 2017

Solig dag vid havet

Idag sken solen när jag vaknade så jag bestämde mig för att tidigt åka ut till havet. Jag åker ju gratis numer så det är bara att sätta sig på bussen.

Sagt och gjort. Satte mig på bussen och tänkte att jag bara skulle vara där ute vid havsbandet en timme för jag var bjuden på lunch hos syster senare.

Tänk vilken lyx! Efter att i flera år fått ställa in flera önskade turer ut till havet så kan jag nu åka varje dag, ja till och med flera gånger om dan om jag vill. Jag kan uppleva dessa magiska solnedgångar igen som är så fantastiska vid havet. Bara hoppa på bussen, klättra upp på ett berg, njuta och sen hoppa på bussen hem igen. 

Idag njöt jag verkligen av Marstrandsön. Tomt på folk på sidan mot öppna havet. Tyst och lugnt. Det kom ett äldre par gående och det var allt. Jag är sån så att jag föredrar att uppleva natur helst ensam, eller med några. Inte att det dräller av folk, då är det plötsligt inte natur för mig. På sommaren är det ju tjockt med folk på ön men då är det nåt annat. Då hoppar man ju i plurret och alla har semester och det är ju vid havet som de flesta är så det får man stå ut med. Det kan vara roligt också.

Men som sagt. Jag ser framför mig att jag kommer att ha med mig lite picknickmat och varm choklad. En god bok och så sitter jag vid berget och läser. Varvat med att vila ögonen på havet.


Så här lyrisk känner jag mig vid havet.


Färjan Lasse Maja transporterar från Koön, där bussen stannar, ut till själva Marstrandsön.För det mesta brukar jag gå runt ön utmed havet men eftersom jag bestämt mig för att bara vara därute nån timme så tog jag en genväg till havet. 

Den genvägen betyder att jag går förbi Marstrands skola som ligger en bit från kyrkan och man får streta uppför branta backar. Till slut kommer man till kanten av Carlstens Fästning.


Den vägen är väldigt lugn och fin att gå även under sommaren. De flesta väljer andra vägar. Men idag var det inte så lugnt som jag trodde för här har de visst nåt bygge på gång....


Ingen fara. Bara att traska förbi och sen ligger havet där framför en. Fast först går man förbi en liten damm som idag var delvis frusen.


Framme vid havet!

Välbesökt strand under sommaren av framför allt barnfamiljer men något öde nu kan man säga. Förutom en trut - ser du den?


Ser fram mot fler underbara turer med bussen....helt gratis! Tack Kungälvs kommun!!

1 kommentar:

  1. Vad härligt att du nu kan göra denna utflykt när du helst vill.

    Kram och ha en fin dag!

    SvaraRadera