torsdag 9 mars 2017

65 år och äntligen pensionär

Ja, jag säger äntligen för faktum är att jag under hela mitt liv, så gott som, längtat efter den arbetsfria tiden. Inte för att jag är lat utan för att jag mått så dåligt. Jag har haft ångest varje dag jag gått till jobbet vilket jobb jag än haft. Nja, det var väl kanske inte riktigt sant. Nu får jag korrigera...

Under mina tidiga ungdomsår så jobbade jag extra samtidigt som jag läste in gymnasiet. Det gick bra. Sen jobbade jag ett antal år som kontorist. Det gick också bra.

Men det var när jag fick för mig att studera och sen jobba som förskollärare som det blev fel. Jag älskar barn och är jätteintresserad av deras utveckling men att jobba i ett lag och dessutom vara ledare för en barngrupp, det passade inte mig, även om alla andra tyckte det och även arbetsförmedlingen när jag gjorde tester. 

Men det gav mig sån ångest som jag till slut inte kunde bemästra. Jag hade kniven på strupen precis varje dag och i slutet innan jag stupade så att säga så hade jag tunnelseende och när jag slutat för dagen så hade jag en känsla av att jag klarat av ännu en dag i kriget. Det var inte bra för mig.

Jag anser så här i efterhand att jag inte fick ordentlig hjälp men kanske det inte heller var möjligt att ställa nån slags diagnos eller förstå min reaktion. Jag vet inte, vet bara att jag mådde sämre och sämre.

Det är först nu, efter att ha varit arbetsbefriad i 10 år (! är det sååå länge!!) som ångesten har släppt. Det tog gott och väl över 8 år. För det är först de sista två åren jag har genomgått nån slags förvandling som har gjort mig lugnare och tillfreds med livet. 

Så nu är jag alltså där. En lite märklig känsla faktiskt. 65 år och pensionär...ja, hurra!!

Det var alltså igår detta hände och också den dagen när jag fick mitt efterlängtade gratis busskort.

Wow, jag tog bussen några hållplatser bara för att...sen promenerade jag tillbaks hemåt.


Det blev en härlig promenad i solen. Fast iskalla vindar så jag fick ta på mig luvan. Hann precis hem och sen gick solen i moln.När jag kommit hem igen åt jag en lite lyxigare måltid med ett litet glas vitt vin. Är det födelsedag så är det!Dagen bjöd också på många telefonsamtal och två jättefina blomsterbuketter. Jag hade mina föräldrar och två grannar över på en fika på eftermiddagen. Mer firande blir det om en vecka. Man får sprida på härligheterna!

Ser fram mot det för då kommer mina två barn!! *Lycka*


4 kommentarer: