torsdag 26 januari 2017

Inne i dimman

Det är dimma ute, grått och trist. Usch jag gillar verkligen inte den här årstiden. Jag blir så avslagen och trött. 

Inte nog med att det är dimmigt ute men det verkar också som jag har hamnat i nån slags inre dimma. I släktforskningens dimma....haha...det mesta kretsar kring det ämnet just nu. Kan inte sluta tänka på alla släktingar och vad det blev av dem. 

Letar just nu febrilt efter en försvunnen släkting som emigrerade till USA. Släkten vet om att han for till USA men inte vart och han försvann, hörde aldrig av sig.

Nu har jag hittat en notis om att han gick ombord på fartyget Ariosto i mars 1910. Har också hittat anteckning om att han kom fram till Hull i England. Men sen är det stopp. Det står i anteckningarna att hans destination var Barre i Vermont, USA. Så nu gäller det för mig att hitta om han verkligen tog sig dit. Det blir ett letande och bläddrande i alla möjliga källor. Hittar ingenting...inte än så länge i alla fall. 

Tänk om han inte åkte till Barre när han väl var i England? Det kan ju faktiskt tänkas vara så och då vete sjutton om jag nånsin hittar honom.

Men spännande är det. Sååå spännande! 

För övrigt har jag kommit ner till 1779 i rakt nedstigande led från min morfar och på hans fars sida. Detta år föds Johan Simonsson och där står en anteckning om hans far som vid tillfället är ca 30 år. Har letat efter Johans far, Simon Henriksson, men jag kan inte läsa anteckningar från 1749. Så jag har börjat studera handstilen från den tiden. 

Den är verkligen annorlunda och jag får plugga en del märker jag. Vill jag ha snabb hjälp kan jag alltid anlita min Facebookgrupp men jag vill jobba lite själv....

Så här såg handstilen ut under 1600-och 1700-talet.Rätt annorlunda eller hur?

Här är ett exempel från ett arkiv. Ser att det står 22...Här har jag skrivit ner mina anors namn, med början nerifrån. Det är så långt jag kommit på den sidan. När jag hittat Simon som föddes runt 1749 så slutar jag där och börjar forska på varje person för att hitta intressanta levnadsskildringar.


Jag tänker också forska på min mormors sida. Så ni förstår att jag har att göra. 


1 kommentar:

  1. Det låter väldigt spännande och intressant det där.
    Fortsätt du befinna dig i dimman där du mår bra och har det roligt.

    Kram

    SvaraRadera