måndag 27 februari 2017

Tranås - en stad vid vatten

Att bo här i Ytterby har varit helt underbart för mig. Nära familjen, fast en bit från mina barn förstås och de hör ju absolut till familjen...förstås.

Jag har genom livet flyttat runt lite fast jag har hållit mig till västra sidan av Sverige hela tiden. Men det är ganska roligt att ha bott på flera ställen. Jag känner mig hemtam på mer än en plats och det har gett mig många erfarenheter att bo på olika ställen.

Uppväxten var i Göteborg och Kungälv. Sen var det några år i Alvhem (norr om Göteborg och på "fel" sida om älven...haha...alltså in mot land och inte havet) och därefter blev det Grebbestad och Strömstad i norra Bohuslän. Ett tiotal år blev det också i ett litet samhälle strax utanför Borås innan jag flyttade hem igen till Ytterby/Kungälv.

Mina tre hemmaplatser är Göteborg/Kungälv, Strömstad och Borås. De tre ställena känner jag mig hemma i och trivs också i dem. Min son bor kvar i Strömstad och min dotter i Borås så jag har anledning att besöka orterna så ofta jag kan. Önskar jag kunde oftare än jag kan...

 Närhet till vatten är viktigt för mig och även att det är relativt lugnt omkring mig. Jag är inte så road av stora städer, inte att bo i, ett kort besök går an men sen vill jag bara hem till lugnet. Jag vill gärna ha nära till djur och natur och då menar jag en natur som inte är halvt "fördärvad" av närhet till en stor stad. Som det börjar bli här i Ytterby. 

Ibland har jag tänkt på att flytta till en helt ny plats bara för att få uppleva en annan natur. Som till exempel någon ort eller mindre stad vid en insjö. 

Tranås kanske. Det verkar inte alls dumt enligt mig. Det ligger så fint vid sjön Sommen. Svartån rinner också genom samhället. Tänk att bara kunna gå ner till vattnet hur lätt som helst. Det behövs inte så mycket planering då och det är det jag gillar. Att ha absolut närhet till naturen. 

Tranås ligger visserligen på andra sidan Sverige men det vore väl skam om jag inte skulle kunna testa det nån gång. Om inte annat så får jag vidare vyer. 

Är man road av kanat eller kajakpaddling så tror jag det är idealiskt att bo i Tranås. Sjön Sommen är också stor och långsträckt så en båt vore fint att ha. 

Jaja, vi får väl se. Drömmar kostar inget och det är en hiskelig tur det!

2 kommentarer:

 1. Där har jag aldrig varit, Tranås alltså.

  Själv har jag en gång varit modig och flyttade mycket långt hemifrån, nämligen till Göteborg, trivdes gott där men hamnade av någon anledning på hemmaplan igen.
  Här har jag flyttat alldeles för många gånger, har bott både här och där i min kommun, dock inte de senaste mer än 17 åren.

  Jag skulle vilja flytta till södra Sverige och vem vet, det kanske blir det någon gång i framtiden.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jaha...där ser man. Göteborg är inte helt fel men jag vill inte bo i själva stan, gärna en bit utanför.
  Du är så välkommen hit ner nån gång! :)

  SvaraRadera