tisdag 28 februari 2017

Februarisysslor

Nu är det den tiden då det ska planteras om och sås. Härligt.

Fast jag har märkt att jag inte är lika ivrig som förr....kanske mest för att jag inte har så stor plats för allt jag egentligen vill så.

Men jag hittade en intressant tomatsort häromdan som jag bara MÅSTE ha!

Tydligen passar den bra i kruka och får plats på fönsterbrädan. Det passar ju mig som har lite plats på fönsterbrädena och till sommaren när plantan åker ut är det till en balkong som är liten och trång.

Sorten heter Ponchi och den utlovas ge frukt även i en liten kruka. Om den är lika god som den är liten och kompakt det får vi se.


Visst ser det läckert ut? Om du är intresserad av att testa denna tomatsort så kan du köpa den här.

Jag har bestämt mig för att ha så många tomatplantor jag kan ha denna sommar. Så härligt med färska egenodlade tomater. De smakar himmelskt och drömmen är ju att få så många så jag kan spara till vintern.

Dessa är som sagt färdiga småplantor men det är roligt att så också. Kommer lite fler inlägg om det senare.

Brukar du så tomater?

5 kommentarer:

 1. Jag har provat att så det mesta ;)) Men nu förr tiden blir det inte så mycket. Vi flyttade hit i maj-2016 och när vi hade fått det klart här inne så skaffade jag 4 pallkragar. Satte två ovan på varandra och i dom har jag rabarber, persilja, gräslök, kinesisk gräslök, rosmarin, vitlök och oregano. Älskar att odla och hålla på med trädgårdsarbete, men min kropp gillar det inte alls, tyvärr. Min far hade växthus där han hade tomater och doften när man plockade dom var underbar. Nu tror jag minsann att du fick mej inspirerad till att köpa ett par tomatplanter till våren ;))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser man på. Jag tycker du ska köpa tomatplantorna, det är ju som sagt så härligt med egna tomater. Tråkigt att din kropp inte orkar med, men att ha pallkragar gör det ju lite lättare ändå. Kanske...

   Radera
 2. Sådde tomatplant förr, olika sorter men nu för tiden är jag dålig på det.
  Önskar dock att jag hade mer energi så jag kunde ha den plant som jag ville...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar mer energi till dig så du kan ta upp det här med tomatodling igen.
   Kram på dig

   Radera
 3. Hoppas det går bra!

  vi ahde tomater igår, men någon knyckte dem innan de blev färdiga, de stod på fel ställe med, så funderar på ha i år med, fast någon annastans! :)

  SvaraRadera