söndag 29 januari 2017

Santorini

Våra vintrar här i Skandinavien kan verkligen vara helt bedrövliga. Om man nu som jag med bedrövligt menar blåst, snålkall blåst, snö och regn om vartannat, dimma och grått, väldigt grått. 

Längst upp i norra Skandinavien är det väl fortfarande någorlunda vinter och med det menar jag snö, några minustecken och mer sol. Då tycker jag vintern är härlig men som sagt här nere i söder och närmast havet så gillas inte vintern av mig nåt speciellt.

Hade jag ekonomiska resurser så hade jag helt klart dragit söderut ner i Europa under vintern. Låt oss säga att jag drog i november och åker tillbaka till Svedala i mitten av december för julen vill jag allt fira hemma i förhoppningsvis ett vitt snörike. Men det är ju faktiskt inte alls troligt men ok.

När alla julhelger är över drar jag fort som attan neråt igen och stannar till mitten av mars, kanske till april. 

Nu kan man tro att jag är vän av värme men det är jag verkligen inte. Jag är mer en vän av sol och ljus. Som det finns alldeles för lite av här under vintern.
Vart skulle jag dra då under vintern? Finns många ställen att välja på. Spanien verkar trevligt. Har hört att det ska vara skön livsrytm där och det gillas stort av mig. Men i Spanien har jag varit och skulle jag åka iväg vill jag till någon plats där jag aldrig varit förut. 

Till exempel Grekland och varför inte ön Santorini? Den ön verkar fantastisk. Visserligen är jag lite höjdrädd men så som det ser ut på bilderna kan jag stå ut med. Att få uppleva hur husen slingrar sig uppåt berget och få se den utsikten i verkligheten är väldigt lockande. Jag skulle sitta på toppen och bara känna på havsvindarna och njuta av solnedgångar.

Ta en båttur kanske och bara att få gå bland gränderna och njuta av färgerna och växtligheten som befolkningen smyckar sina hus med skulle göra mig lycklig.

För att inte tala om all god mat som jag skulle kunna äta. Sittandes på en altan med havsutsikt. 

Vad säger ni? Vi drar väl till Santorini....smaka på ordet...bara det alltså!

1 kommentar:

  1. Låter som om det är en fantastisk idé. Skulle inte ha nog emot att bara dra hemifrån just nu. Förvisso finns ingen ekonomisk möjlighet till det men man kan ju alltid få drömma.

    Ha en skön Söndagskväll!
    Kram

    SvaraRadera