tisdag 6 juni 2017

Grattis Sverige

Nationaldagen idag. Fast jag vill fortfarande säga Svenska flaggans dag, men jag tillhör ju numer den något äldre generationen och nu är det nationaldag. Jag tror det kommer att bli mer och mer firande av denna dag just som nationaldag. Åtminstone att döma av de människor som besökte firandet i Kungälv idag. Många ungdomar och barnfamiljer.

Vi var två stycken från Kungälvs trädgårdsförening för att sälja lotter och göra reklam för föreningen.

Här står jag vid vårt bord. Bilden är tagen av vår ordförande Inez Zackrisson.


och här är nuvarande ordförande till höger och förre ordföranden till vänster. Nu är det jag som fotat. Det gäller att dokumentera! Haha


Platsen nationaldagsfirandet går av stapeln är vid Bohus fästning i Kungälv och det är en underbar miljö. Älven och den gamla delen av stan och så då den majestätiska fästningen som tronar på kullen.


Vädret var också på vår sida och det var ju skönt. Regnjackan förblev kvar i ryggsäcken. Däremot fick jag ta av mig lite kläder för emellanåt blev det riktigt hett.

Det kom en strid ström av folk hela tiden. Jag blev rätt överraskad av antalet.Men det var härligt och vi stod nära scenen så vi både hörde och såg uppträdanden.

Det bästa var när en barnkör sjöng Lalehs "En stund på jorden". För det första älskar jag låten. Den är typisk Laleh och jag älskar ju henne. Musiken är underbar och texten passar att lyssna till i dessa tider. Jag får gåshud av den där låten. Passade på att spela in en liten snutt så ni också kan beundra de härliga barnen som sjunger och gör rörelser till låten, fast det syns tyvärr inte på videon.


Hoppas ni också hade en fin dag vad ni nu än gjorde. Imorgon är det vardag igen. Undrar hur vädret tänker sig att bli? Det skiftar ju rätt häftigt numer tycker jag.

Börjar nog dagen imorgon med att besöka mitt älskade gym, STC i Kungälv.1 kommentar:

 1. Vilket härligt nationaldagsfirande ni hade.
  Hur det var i min by vet jag inte,cyklade aldrig in.
  Jag och sonen hade en skön dag hemma och så åt vi varsin tårtbit så lite firande blev det.

  Ha en toppendag!
  Kram

  SvaraRadera